рН-метър и влагомер за почва

рН-метър и влагомер за почва

108.00лв.

  • Описание
  • Допълнителна информация
  • Отзиви (0)

Това е лек, удобен и практичен малък уред за бързо измерване на киселинността (pH) и съдържанието на влага в различни видове почва. рН на почвата е от много голямо значение за развитието на растенията и за производството на качествени култури. Периодичното тестване на почвата ще Ви позволи да определите нейното състояние и ако е необходимо да я третирате с подходящите препарати, така че да се получат оптимални добиви от отглежданите култури.

Растенията се нуждаят от правилното ниво на киселинност на почвата, при което най-добре се осъществява усвояването на хранителните вещества през кореновата система. Повечето от селскостопанските култури не могат да растат и да се развиват в твърде кисела или твърде алкална почва.

Предназначение: Използва се за лозята, нивите, овощните и зеленчуковите градини, в оранжериите и на открито,  за компост, мицели и други.

Предимства: Измерването на рН и влагата става практически едновременно и бързо, като преминаването от едната скала на измерване към другата се осъществява с натискането на един бутон. Не е необходимо използването на химически разтвори, еталони, захранващи батерии или други източници на енергия. Срокът за използване на уреда и броя на измерванията са практически неограничени. Конструкцията е масивна, лека, здрава и удобна за пренасяне.

Обхват на измерване: от 3 до 8 рН, от 1 до 8 за съдържание на влага
Резолюция: ± 0.2 рН;   Точност: ± 0.2 рН
Оптимална работна температура за уреда: от +5 до +50°C

Тегло

100 g

Дължина, обща

L160mm x Ø50 mm

Ширина

48 mm

Обхват на измерване

рН на почвата: 3-8 pH; влажност: 1-8 (10-80%)

Отзиви

Все още няма отзиви.

Be the first to review “рН-метър и влагомер за почва”